nga: Lion Feuchtwanger

 

Përshkrimi i librit:

Roman i bukur historik, vepra e fundit e autorit të shquar, i përkthyer në 25 gjuhë. Me stil tërheqës, jepet dashuria e Don Alfonsit me çifutkën bukuroshe, që e bëri të harronte shtetin dhe mbretëreshën. Rrëfimi i linjës së dashurisë bëhet në sfond të pasur ngjarjesh historike, që e ushqen lexuesin me erudicion të dobishëm. Lion Fojhtvanger (1884 – 1958) vlerësohet si një nga shkrimtarët më të shquar gjermanë.

Me erudicionin dhe kulturën e tij të gjerë, me njohjen e thellë e të gjithanshme të historisë, ai ua ktheu lexuesve të shumtë nëpër botë dashurinë e humbur për zhanrin e romanit historik. “Çifutka e Toledos” është romani i fundit i shkruar nga autori (1955). Në shqip ai u botua për herë të parë në vitin 1962. Nga i njëjti autor u botua në shqip edhe romani i tij biografik mbi piktorin e shquar spanjoll Francisko Goja “Rruga e mundimshme drejt njohjes” (1976, 1987 – botim i plotë).

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Dituria

Botuar në: 2002

ISBN: 99927-31-36-2

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 440

Çifutka e Toledos - Lion Feuchtwanger

SKU: 99927-31-36-2
CHF22,50Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë