nga: Renato Mekolli

 

Përshkrimi i librit:

Dashuri e përjetshme për pastën! Pasta... mmm, sapo mendoj për të, më vjen menjëherë në mendje Italia e bukur. Asnjë vend tjetër nuk e gatuan dhe e shijon këtë ushqim të dashur me aq pasion sa një italian! Pasta mbart një histori të hershme, e cila na kthen pas në kohën e Romës së vjetër pikërisht 100 vjet para Krishtjt, kur Ciceroni dhe Orazio përdorën si gatim"rripat e butë e të sheshtë" të përgatitur vetem me miell dhe ujë e nga të cilat rrjedh sot lazanja. Në Mesjetë, në vitin e largët 1292, Marko Polo, sipas disa legjendave, solli spagetin nga Kina. Por disa të dhëna të tjera tregojnë se në vitin 1154 gjeografi arab Alidrin ka folur për "një ushqim në formë fijesh të bëra me miell", i quajtur ndryshe "itryah", i cili përgatitej në  Trabia, Palenno. Mendohet që pasta e ka origjinën nga kjo provincë dhe më vonë u quajt "maccheroni" (makarona). Pas vint 1700, ishin napolitanat, ata të cilët ndryshuan kuptimin e "makaronave", duke i quajtur ato "pasta". Me kalimin e viteve, ky ushqim me shuma vlera u zhvillua dhe u perhap edhe në vende të tjera të botës, duke shpërndarë në çdo shtëpi "dashurinë e së dielës së ngrohtë familjare". Kjo është arsyeja se pse e dua kaq shumë pastën...

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Dudaj

Botuar në: 2018

ISBN: 978-9994-305-57-5

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 138

50 shijet e pastave - Renato Mekolli

SKU: 978-9994-305-57-5
CHF22,50Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë