nga: Gjon Berisha

 

Përshkrimi i librit:

Studimi monografik “Arbërorët ndërmjet Kishës Perëndimore dhe asaj Lindore gjatë shekujve XI-XV”, përfshin një nga problematikat e rëndësishme politike, kulturore e fetare për trevat arbërore në periudhën në fjalë. Qëllimi i saj është trajtimi i pozicionit kishtar të arbërorëve dhe lidhjet e orientimet e tyre fetare me ato politike. Ky libër i historianit të ri Gjon Berisha, është në thelb, një variant i zgjeruar dhe i përmirësuar i studimit me të cilën ai mbrojti me shumë sukses tezën e doktoratës dhe me të cilën ai mori, një vit më parë, gradën PhD. Për rrjedhojë, ky libër është një krijesë shkencërisht e e çertifikuar dhe estetikisht perfekte, vepër e një medievisti të ri shqiptar të talentuar, të formuar e jashtëzakonisht kërkues.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Botimet Albanologjike

Botuar në: 2015

ISBN: 978-9951-409-43-8

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 680

Arbërorët. Ndërmjet Kishës Perëndimore dhe asaj Lindore gjatë shekujve XI-XV

SKU: 978-9951-409-43-8
CHF45,00Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë