nga: Elif Shafak

 

Përshkrimi i librit:

Tek Kazanxhitë, turq stambolli, gratë janë prush dhe me humor të trazuar, u pëlqen dashuria dhe flasin me xhindet, ndërsa burrat shkojnë shumë herët në botën e përtejme apo në Amerikë. Tek Çakmaçianët, armenas të emigruar në Shtetet e Bashkuara në vitet 1920, pavarësisht ç'seksi i përkasin, janë të lidhur ngushtë pas identitetit dhe traditave të tyre. Divorci mes Barsamit dhe Rozës, dhe, mandej, martesa e dytë e kësaj me një turk me emrin Mustafa, ngrenë një stuhi zemërate të përgjithshme. Kur vajza e Barsamit dhe e Rozës, tashmë njëzetenjë vjeçe, ia beh fshehtas në Stamboll nga dëshira për të kuptuar popullin e saj, e strehon aty me ngrohtësi familja e njerkut të saj. Miqësia që lind ndërmjet Armanush Çarkmaçianit dhe Asia Kazanxhiut, bastardja", do të nxjerrë në dritë të fshehta të ndryra më së thelli..." Susan Isaac

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Bota Shqiptare

Botuar në: 2010

ISBN: 978-9995-611-97-2

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 412

Bastardja e Stambollit - Elif Shafak

SKU: 978-9995-611-97-2
CHF24,50Price