Përshkrimi i librit:

Filozofia duhet të na thotë se cila është natyra krijuese e konceptit dhe cilët janë ortakët e saj, mes të cilëve plani i imanencës. Filozofia dallohet nga shkenca dhe logjika. Këto të dyja veprojnë vetëm me funksione, mbi plan reference dhe me vëzhgues të pjesshëm. Arti vepron me percepto dhe afekte, mbi një plan kompozimi me figura estetike. Filozofia nuk është ndërdisiplinore. Këto janë edhe tre planet sipas të cilëve truri pret dhe ballafaqon kaosin. Janë kaoidë. Filozofia ndërtohet vetëm në këtë raport, aty ku dhe rrezikon të shembet.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Zenit

Botuar në: 2008

ISBN: 978-9995-660-56-7

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 342

 

C'është Filozofia

SKU: 978-9995-660-56-7
CHF15,00Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë