nga: MIGUEL DE SERVANTES

 

Përshkrimi i librit:

Servantesi e shkroi Don Kishotin, sikundër na thotë ai vetë, me qëllimin që të diskreditonte librat e kalorësisë. Vepra e tij, pra, ishte doemos revolucionare, se për të diskredituar librat e kalorësisë duhej të diskreditonte tërë Kohën e Mesme me të gjitha përrallat e saj. Për këtë qëllim, Servantesi zgjodhi si heronj të veprës së tij dy nga tipat më reaksionarë dhe medievalë, që kishte e që kemi akoma përpara sysh: bejlurçinën, sojliun e fandaksur të katundit, Don Kishotin e Mançës, dhe laron, sejmenin, fshatarin e varfër e të paditur, Sanço Pançën.

 

Shtëpia Botuese: Onufri

Botuar në: 2014

ISBN: 978-9928-164-86-5

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 400

DON KISHOTI I MANÇËS 1 - MIGUEL DE SERVANTES

SKU: 978-9928-164-86-5
CHF22,00Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë