nga: Emilio Gentile

 

Përshkrimi i librit:

Sakralizimi i politikës, shkruan Gentile, ndodh sa herë që një entitet politik – kombi, demokracia, shteti, raca, klasa, partia, lëvizja – shndërrohet në entitet sakral, në një objekt kulti e adhurimi, dhe vendoset në qendër të një sistemi besimesh, simbolesh e ritesh. Atëherë lindin fetë e politikës, të cilat nuk identifikohen me një tip të vetëm ideologjie apo regjimi: ato mund të sakralizojnë demokracinë ose autokracinë, barazinë ose pabarazinë, kombin ose njerëzimin.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Pika pa sipërfaqe

Botuar në: 2017

ISBN: 978-9928-185-51-8

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 284

Fetë e politikës( Mes demokracive dhe totalitarizmave) -Emilio Gentile

SKU: 978-9928-185-51-8
CHF22,50Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë