Përshkrimi i librit:

Robert Elsie na ofron një lëndë gjithëpërfshirëse për69 fise të ndryshme, duke përfshirë edhe të dhëna për pozicionet, përkatësinë fetare, strukturat fisnore dhe relacionet ndërmjet tyre, statistikat e popullatës, folklorin e fisit, legjendat, doket dhe historinë e fisit.

Në të janë përfshirë edhe pasazhe dhe fragmentet nga veprat e udhëpërshkruyesve të njohur të shekullit të XIX dhe të fillim shekullit të XX, siç bie fjala Edith Durham, Baron Franc Nopça, Johan George von Han dhe Karl Shtajnmecit, të cilët udhëtuan nëpër rajonet e fiseve, si dhe janë përfshirë biografitë e shkurtra të figurave të shquara të cilat kishin lidhje me fisin.

Libri “Fiset shqiptare” do të mbetet një vepër e domosdoshme dhe autoritative e referencave. Ka fare pak njerëz në botë që do të mund të shkruanin një libër të këtillë; asbolutisht, asnjëri nuk do të mund ta bënte këtë më mirë sesa Robert Elsie, i cili është i pashoq në njohjen e kësaj lënde.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Artini

Botuar në: 2019

ISBN: 978-9951-690-54-6

Formati: me kapak të trashë

Fletët: 690

 

Fiset Shqiptare -Robert Elsie

SKU: 978-9951-690-54-6
CHF29,90Price