nga: Rabindranath Tagore

 

Përshkrimi i librit:

“Secilin nga vargjet e Tagores e shoqëron një delikatesë e madhe që, në të vërtetë, është teknika kyçe me të cilën strukturohen poezitë e tij. Vargjet e tij mbarësojnë në vete copëza metafore të cilat, secila më vete, shpërfaqin copëza idesh që së bashku formojnë mozaikun e mrekullueshëm që paraqet vepra. Mozaik i cili brum ka etjen e pashuar të Tagores për liri, dashuri e paqe. Kur shkruan për Tagoren, kritikut i imponohet shumë natyrshëm butësia e çiltërsia në shkrim. Kjo ngaqë mishërimi me tekstin e tij është i paevitueshëm dhe çdo gjë që tentohet të shkruhet për veprën e tij, del si kontinuitet i ideve e motiveve të vargjeve të veprës që janë të ngjeshura me butësi e çiltërsi.”- Fatbardha Statovci. “Kjo përmbledhje e përkthyer dhe botuar në gjuhën angleze nga Rabindranath Tagore fitoi Çmimin Nobel në vitin 1913, si një nga përmbledhjet më domethënë se me poezi të shkruara në histori, me arsyctimin e Komitetit te Çmimit Nobel si vijon: “Për shkak të vargut të tij thellësisht të ndjeshëm, të freskët e të bukur, me të cilin, me një afinitet të përsosur, ai e bëri mendimin e tij poetik, të shprehur me fjalët e tij angleze, pjesë të letërsisë perëndimore”.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Botime Pema

Botuar në: 2017

ISBN: 978-9951-721-31-8

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 120

Përmasat e librit: 133 x 205 x 10 mm

Gitanjali - Rabindranath Tagore

SKU: 978-9951-721-31-8
CHF16,00Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë