nga: Friedrich Nietzsche

 

Përshkrimi i librit:

Gjenealogjia e moralit, një vepër në dukje me rrjedhje të qetë e Fridrih Nies, lexohen me ëndje dhe kuptohet menjëherë. Arsyetime të thjeshta, ngritje ulje jo vetëm ngjallin interes dhe ngacmojnë, por dhe të cysin të meditosh. Nëpërmjet kësaj vepre do njeri analizon praktikisht një mendim të veantë. Nie hedh dritë për jetën specifike të do njeriu, përgjithëson mendime gjigande dhe luan me to, gjithnjë me një gjuhë të lartë. Mendimet e tij te Gjenealogjia e moralité, thua, kërkon tÍi kesh në do hap të jetës sate. Ja, vlera e pashoqe e librit! Nie është interesant dhe i dobishëm në disa drejtime. Ndihmon sidomos në organizimin e personalitetit, në njohjen dhe shpërfaqjen e vetive të tij, në shqyrtimin filozofik të dukurive të jetës dhe të natyrës së saj, në dobinë e moralit te do njeri për organizimin e tij shpirtëror, në karakterin dhe forcën e njeriut si qenie e lartë dhe në zhvillimin e tij, në qëndrueshmërinë e habitshme ndaj moralit po edhe dukurive të tjera të jetës. Fridrih Nie është një autor i madh dhe me fuqi të lartë mendimi. Ai nëpërmjet këtij traktati të fuqishëm, jo me copëza jete, por me subjekte mendimesh e meditimesh të fuqishme, ngre opinion, lufton si në një epos të lavdishëm dhe kthehet gjithnjë me fytyrë nga e keqja. Të mos harrojmë se shpesh njeriu ka nevojë të brendshme, shpirtërore sidomos, për të shqyrtuar veten e tij, problemet që e rrethojnë, dukjen e hatashme, po edhe gjendjet meditative. Nie është gjimnastikë shpirtërore, fisnikërim ndjenjash, një luftëtar i guximshëm, një lider që të udhëheq. Fridrih Nie...

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: UEGEN

Botuar në: 2011

ISBN: 978-99956-52-77-7

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 207

Gjenealogjia e Moralit - Friedrich Nietzsche

SKU: 978-99956-52-77-7
CHF22,50Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë