Përshkrimi i librit:

Një ditar i mbushur me ngjarje dramatike, të cilat po i jetonte Kosova në vitet 1988-1989. Është kjo koha kur Serbia përmes tankseve ia kishte hequr Kushtetuten e vitit 1974 dhe autonominë e cunguar që buronte prej saj. Një libër ku autorja Basrie Murati- Sakiri pasqyron përpjekjen e saj, si 18-vjeçare, dhe brezit të saj për të drejta të Kosovës dhe liri kombëtare. Luftën e saj të bërë në dy fronte: kundër shtypjes së Serbisë dhe sistemit patriarkal të kohës. Si pasojë, në përpjekje për t‘i shpëtuar ndjekjes dhe burgosjes, detyrohet të jetojë për tre muaj fsheht. Pasi jetesa e tillë ishte e pa mundur për një kohë të gjatë, detyrohet të emigrojë.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Shoqata e të Burgosurve Politikë e Kosovës

Botuar në: 2016

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 193

Gjurmë të pashlyeshme - Basrie Murati-Sakiri

CHF24,90Price