nga: Shekspir

 

Përshkrimi i librit:

“Hamleti” pa dyshim, është tragjedia më e famshme në gjuhën angleze. E shkruar ndoshta në vitin 1601 ose 1602, kjo tragjedi përbën një moment domethënës në zhvillimin dramatik të Shekspirit. Dramaturgu e arriti pjekurinë artistike të kësaj vepre përmes përshkrimit brilant të luftës së heroit mes dy forcave të kundërta: ndershmërisë morale dhe nevojës për të shpaguar vrasësin e babait. Fokusi i Shekspirit në këtë konflikt ishte një shmangie revolucionare nga tragjeditë bashkëkohore mbi hakmarrje, të cilat ishin të prira t’i dramatizonin grafikisht aktet e dhunshme dhe në të theksohet më shumë dilema e heroit sesa veprimet e përgjakshme.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Onufri

Botuar në: 2005

ISBN: 99943-32-77-5

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 264

Përmasat e librit: 140 x 210 x 18 mm

Hamleti - Shekspir

CHF18,50 Regular Price
CHF16,65Sale Price