nga: Erhan Afyoncu

 

Përshkrimi i librit:

Perandoria Osmane është një prej tre perandorive të mëdha që ka parë historia. Ashtu si perandoria e Romës dhe e Anglisë, edhe Perandoria Osmane e vijon ndikimin e saj megjithëse është zhdukur nga skenat e historisë. Perandoria Osmane, duke i dhënë drejtim politikës së botës në shek. XVI, dha kontribut të madh në formimin e strukturës së sotme politike dhe fetare të botës.

Grupet fetare dhe etnike, duke filluar nga Budini e deri në Basra, u formuan nën administrimin osman. Botëkuptimi osman i arkitekturës dhe i urbanistikës dha një ndikim të madh në formësimin e qyteteve në mjaft vende në administrimin osman.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Fan Noli

Botuar në: 2017

ISBN: 978-9928-203-49-6

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 224

Hija e shtetit osman - Erhan Afyoncu

SKU: 978-9928-203-49-6
CHF12,50Price