Përshkrimi i librit:

Në vëllimin e parë të Historisë së arkitekturës moderne janë dokumentuar origjina e lëvizjes moderne (nga Revolucioni francez e këndej), periudha e parë pioniere me Arts and Crafts të Morris dhe Art Nouveau të arkitekteve Horta, van der Velde, Olbrich, Gaudi dhe Loos, periudha racionaliste e shënjuar nga Le Corbusier, Gropius dhe Bauhaus, Mies van der Rohe dhe nga ekspresionizmi i Mendelsohnit dhe, në fund stina organike, protagonist i së cilës është arkitekti i shquar, Alvar Aalto.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Dituria

Botuar në: 2012

ISBN: 978-9928-103-37-6

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 784

Përmasat e librit: 165 x 225 x 30 mm

Historia e Arkitekturës moderne 1 - Bruno Zevi

CHF43,50Price