nga: Fatos Kongoli

 

Përshkrimi i librit:

“KAPITULLI I AMERIKËS” është një kronikë autobiografike, që vjen si vazhdim i një prej librave tashmë të njohur të Kongolit, më i rëndësishmi siç e quan ai vetë, “Iluzione ne sirtar”. Vendin kryesor e zënë kujtimet e autorit për një periudhë prej shtatë vjetësh, kur ai ka jetuar më së shumti në SHBA. Për herë të parë, në këtë libër, na shfaqen portrete shqiptaro-amerikanësh të fushës së letrave, miq e të njohur të dikurshëm të autorit, ndër ta edhe figura të shquara. Si eshe organizimet, veprimtaritë e tyre, në Nju Jork apo Detroit, mjediset mikpritëse të një bote “të shpërngulur” shqiptare etj. Për herë të parë, gjithashtu, në këtë libër Kongoli përshkruan hollësisht peripecitë e pabesueshme, me të cilat u përball pas një sëmundjeje të rëndë. Dhe rikthimin në jetë përmes një aventure të re, siç e quan ai romanin e tij të fundit “Gjënjeshtarë të vegjël”.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Toena

Botuar në: 2020

ISBN:978-9928-277-87-9

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 304

Kapitulli i Amerikës - Fatos Kongoli

SKU: 978-9928-277-87-9
CHF22,50Price