ngaLuan Rama, Ledia Konstadini

 

Përshkrimi i librit:

Kjo seri, veç librit “Legjenda dhe vende shqiptare”, plotësohet me një tjetër botim me legjenda për heronjtë dhe heroinat dhe virtytet e tyre të mrekullueshme. Por, ndërsa në librin e parë ndërthurej historia e lashtë e disa vendeve shqiptare, me pamjen që kanë sot këto vende, në këtë botim legjendat, si ato të ringjalljes, të mbajtjes së fjalës së dhënë, të flijimit rrëfejnë ngjarje historike, zakone, norma që lidhen me kulturën autoktone shqiptare. Kjo kulturë përcillet përmes tyre, dhe, ashtu siç ngrihet gur pas guri një kështjellë, po ashtu fjalë pas fjale plotësohet mozaiku i historisë së lashtë të popullit tonë. Të shoqëruara me ilustrime origjinale, ato nxjerrin më në pah thelbin e tyre fantastik.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Albas

Botuar në vitin: 2016

ISBN: 978-9928-02-805-1

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 80

Grupmosha: 8-12 vjeç

Legjenda dhe balada shqiptare - Luan Rama

SKU: 978-9928-02-805-1
CHF29,50Price