nga: Margaret MacMillan

 

Përshkrimi i librit:

Ky libër mbetet me vlera të jashtëzakonshme për historiografinë shqiptare dhe botërore. Emri i madh i Macmillan shfaqet edhe në prognozat që dha për çështjen shqiptare pas Luftës së Parë Botërore: Ja se çfarë shkruante: “Pjesa e problemit ishte shqiptarët, të cilët mjaft mirë mund të kishin origjiinën nga banorët zanafillorë të Ballkanit, ishin përzier me sllavo-jugorët e kombësive të ndryshme dhe të feve të ndryshme. Shqiptarët ishin edhe të ndarë në klane dhe sipas fesë, - ata në Jug ishin kryesisht muslimanë, ndërsa ata në Veri ishin në pjesën më të madhe të krishterë, - gjë që më tej inkuraoi fuqitë e huaja të ndërhynin. Përveç kësaj, Austro-Hungaria donte një Shqipëri të madhe për të krijuar balancë kundër shteteve sllave.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Plejad

ISBN: 978-9928-183-21-7

Formati: me kapak të hollë

 

Lufta që i dha fund paqes - Margaret MacMillan

SKU: 978-9928-183-21-7
CHF39,50Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë