nga: Jordan Pllevnesh

 

Përshkrimi i librit:

Jordan Pllevneshi (1953) ka lindur në fshatin Sloestica në jugperëndim të Maqedonisë Veriore. Ka kryer studimet në Fakultetin e Filologjisë në Shkup, kurse studimet postdiplomikenë Universitetin e Sorbonës si dhe në Universitetin e “Shën Cirilit dhe Metodit” në Shkup në fushën e teatrit tradicional maqedonas. Pasi shkoi në Paris në vitin 1988, filloi të shkruajë dhe të publikojë tekste në median franceze dhe në atë angleze. Publikimet e tij shkencore zënë vend në 300 njësi bibliografike. Ai ka qenë profesor i përkohshëm në shumë universitete të Evropës dhe të Amerikës.

Jordan Pllevnesh është shkrimtar me publik të gjerë ndërkombëtar, është autor i disa dramave të cilat i janë shfaqur në mbi 50 teatro të ndryshme të botës, i shumë romaneve të cilat i janë përkthyer dhe publikuar në disa gjuhë të ndryshme.

Për veprimtarinë e tij kanë shkruar revistat dhe gazetat Le Monde, New York Times, Le Figaro, The Guardian…

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Armagedoni

Botuar në: 2020

ISBN: 978-9951-697-92-7

Formati: me kapak të hollë

Mrekullia e tetë botërore - Jordan Pllevnesh

SKU: 978-9951-697-92-7
CHF18,50Price