nga: Jusuf Buxhovi

 

Përshkrimi i librit:

Edhe pse Epilogu i luftës së Shqipërisë Osmane kundër Shqipërisë Evropiane, do të marrë fund në dobi të kësaj të kësaj të dytës – dhe kjo do të ndodhë pas ndëhyrjes vendimtare të presidentit amerikan Vilson në konferencën e paqes në Paris, kur do të kërkojë që cështja e Shqipërisë të ndahet nga ajo e Adriatikut, ku ziheshin pazarllëqet midis Italisë dhe Jugosllavisë se kush do të fitonte me shumë nga pogacja e mbetjeve  Austo-Hungareze dhe atyre Osmane në Ballkan. Megjithatë, edhe për shumë kohë  shteti  shqiptar dhe skena e tij e trubullt poltike si dhe në përgjithsi ceshtja shqiptare, nuk so të lirohen nga hija Osmane dhe telashet që do t’i vinë në emër të saj.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Faik Konica

Botuar në: 2010

ISBN: 978-9951-063-18-0

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 584

Nga Shqipëria Osmane te Shqipëria Evropiane - Jusuf Buxhovi

SKU: 978-9951-063-18-0
CHF34,90Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë