nga: Theodore Dreiser

 

Përshkrimi i librit:

Romani “Një Tragjedi Amerikane” trajton historinë e një njeriu me vullnet të dobët, që është edhe djall dhe viktimë në të njëjtën kohë (viktimë e një shoqërie të pavlerë, materialiste), që në fund shkatërron vetveten. Draizer e modeloi historinë e Clyde Grifisit me një vrasje të vërtetë, të ndodhur në vitin 1906, ku një ngjitës social, i bukur dhe sharmant vret të dashurën e tij shtatzënë për ta hequr qafe në mënyrë që ti hapej rruga me një femër të rë dhe të pasur të cilës i kishte vënën syrin. Por një tragjedi amerikane nuk thjesht një histori vrasjeje. Draizer derdh shpresat e tij të errët në karakterin e Clyde Grifisit, gjatë rrugës së tij ambicioze për: pasuri, fuqi dhe vetëkënaqësi.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: OMBRA GVG

ISBN: 978-9992-777-95-9

Viti i botimit: 2002

Faqe: 500

Një tragjedi amerikane 2 - Theodore Dreiser

SKU: 978-9992-777-95-9
CHF23,00Price