nga: George Packer

 

Përshkrimi i librit:

Richard Holbrooke kishe qenë njeri brilant, egocentrik me një energji dhe apetit thuajse mitike. I admiruar dhe i urryer, ai ishte forca motorike që solli "Marrëveshjen e Daytonit" që u shënua si arritja diplomatike amerikane që pas luftës së ftohtë. Që nga ditët e hershme  si diplomat, fillimisht në Vietnam deri të përpjeket e tij të fundit në Afganistan, Holbrooke ishte njëri  nga shtytësit kryesor që Amerika ta merrte rolin udhëheqës në të gjithë rruzullin tokësor. Porse ambicia e tij e pakontrolluar si dhe vetëpromovimi  i pafund ishin pengesat kryesore që kurrë mos të mbërrinte në majat politike që i synonte.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Koha

Botuar në: 2020

Formati: me kapak të hollë

 

Njeriu Ynë (Richard Holbrooke) - George Packer

CHF23,00Price