Përshkrimi i librit:

Origjinat e urbanistikës moderne trajton historinë e transformimit të qytetit. Në qendër të librit janë qyteti industrial, qyteti utopik dhe legjislacioni urban në Europën moderne. Në faqet e tij analizohen përvojat e para urbanistike të zbatuara në mjedise industriale, për të zbuluar pastaj shkaqet që çuan në fillimin e vonuar të planifikimit urban dhe të motiveve nga u nisën reformatorët e parë.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Dituria

Botuar në: 2011

ISBN: 978-9928-103-07-9

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 184

Përmasat e librit: 155 x 215 x 15 mm

Origjinat e urbanistikës moderne - Leonardo Benevolo

CHF18,50Price