nga: Adnan Merovci

 

Përshkrimi i librit:

Çfarë ndodhi para 21 vitesh?

- Çfarë u tha RUGOVA gazetarëve para fillimit të bombardimeve të NATO-s?

- Kush ishte i vetmi që erdhi në Velani dhe u interesua për RUGOVËN kur filluan bombardimet?

- Si ndodhi pushtimi i shtëpisë së RUGOVËS nga forcat serbe?

- Kush ishte në shtëpi gjatë kësaj kohe?

- Cili ishte reagimi i parë i RUGOVËS?

- Çfarë i thanë ushtarët serb RUGOVËS?

- Pse dhe si u frikësua vajza e RUGOVËS, Teuta nga ushtari serb?

- Si u ndodh gazetarja gjermane gjatë pushtimit të shtëpisë, si nuk u zbulua prania e saj, si u arratis ajo nga shtëpia pas 6 ditësh?

- Si reagoi RUGOVA kur iu komunikua se duhet të takojë MILLOSHEVIQIN?

- Me kë dhe si udhëtoi RUGOVA në Beograd?

- Kush ishte i pranishëm në takimin me MILLOSHEVIQIN?

- Si i shau MILLOSHEVIQI liderët botëror në takim?

- Çfarë i tha RUGOVA MILLOSHEVIQIT për NATO-n?

- Çfarë kërkoi RUGOVA në këtë takim?

- Si reagoi RUGOVA kur MILLOSHEVIQI e quajti Kosovën “Djep i Serbisë”?

- Çka ndryshoi RUGOVA në tekstin e “Deklaratës së Përbashkët” për media?

- Çfarë u nënshkrua në këtë takim?

- Ku e shkroi MILLOSHEVIQI emrin e Fehmi AGANIT?

- Si iu kërcënua MILLOSHEVIQI RUGOVËS në fund të takimit?

- Si reagoi Ambasadori Kristofer HILL kur në telefon u njoftua për këtë takim?

- Si e paraqitën mediat serbe këtë takim?

- Kush doli fitues nga ky takim?

- Kush thirri dhe kush u thirr në telefon nga shtëpia në Velani?

- Kush ishte i vetmi me të cilin RUGOVA foli në telefon?

- Cilat ishin metodat tmerruese që përdornin serbët gjatë arrestit shtëpiak?

- Kush ishte diplomati i vetëm që vizitoi RUGOVËN gjatë arrestit shtëpiak?

- Si gënjyen mediat serbe gjoja se RUGOVA kërkoi ndaljen e bombardimeve?

- Cila ishte kërkesa që RUGOVA e bënte në çdo rast të mundshëm?

- Si iu lut MILLUTINOVIQI RUGOVËS në Beograd që ta shpëtojë popullin serb dhe shqiptar?

- Çfarë dhe si gënjeu MILLUTINOVIQI para gazetarëve, në Prishtinë?

- Si e demantoi atë RUGOVA pas një minuti?

- Cili ishte trilli i MILLUTINOVIQIT me disa “Deklarata të Përbashkëta” për media?

- Si dhe pse udhëtoi Adnan MEROVCI në Shkup, kur dhe si u kthye nga Shkupi?

- Cilat ishin shenjat e para për lirimin e RUGOVËS?

- Kush dhe si intervenoi për lirimin e RUGOVËS?

- Kush deshi t’ia komunikoj i pari RUGOVËS vendimin për lirimin e tij?

- Kush dhe si tentoi ta ndajë RUGOVËN nga familja?

- Kush solli avion special për ta marrë RUGOVËN me familje?

- Si e përshkroi Ismail KADARE arritjen e RUGOVËS, në Romë?

- Ku u vendos dhe si e zhvilloi aktivitetin RUGOVA, në Europë?

- Kush e takoi i pari RUGOVËN në Romë?

- Çfarë u fol në takimin me Paskal MILON?

- Kush ia komunikoi i pari dhe si reagoi RUGOVA për vrasjen e Fehmi AGANIT?

- Si dhe pse ja dha Tina KAJDANOV, MEROVCIT telefonin e saj celular?

- Çfarë u tha në takimet e RUGOVËS me burrshtetasit botëror: Zhak SHIRAK, Yber VEDRIN, Toni BLER, Medllin OLLBRAJT, Masimo DALEMA, Llamberto DINI, Gerard SHRODER, Joshka FISHER, Viktor QERNOMIRDIN, Huan KARLLOS, Hoze Maria AZNAR, Kiro GLIGOROV, Sali BERISHA, Paskal MILO, etj.

- Kush ishin dy hetuesit e Tribunalit të Hagës që intervistuan Ibrahim RUGOVËN dhe Adnan MEROVCIN në Romë?

- Si u mor vendimi për ngritjen e aktakuzës kundër MILLOSHEVIQIT pas dëshmive të RUGOVËS dhe MEROVCIT?

- A i ofroi Gjermania mikëpritje RUGOVËS?

- Si e pritën refugjatët RUGOVËN, në Stankovec (Maqedoni), Rimini (Itali) dhe Spanjë?

- Si e përjetoi RUGOVA çlirimin e Kosovës?

- Si u prit RUGOVA gjatë kthimit në Kosovë?

- Kush ishin të parët që vizituan RUGOVËN pas çlirimit të Kosovës?

- A kishte ndryshuar RUGOVA pas kthimit në Kosovë?

Këto dhe shumë e shumë detaje tjera gjatë pengmarrjes dhe lirimit të RUGOVËS i gjeni në këtë libë me titull “PENGU” të autorit Adnan MEROVCI, i cili ishte bashkëpuntori i vetëm dëshmitar i çdo momenti të kësaj periudhe!

 

Botuar në: 2020

ISBN: 978-9951-885-84-3

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 293

Pengu : Ditar gjatë kohës së bombardimeve të NATO-s 1999 -(Adnan Merovci)

SKU: 978-9951-885-84-3
CHF39,50Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë