nga: Noel Malcolm

 

Përshkrimi i librit:

Studimet e paraqitura në këtë vëllim, nga një prej ekspertëve kryesorë të botës mbi historinë shqiptare, variojnë nga shekulli i pesëmbëdhjetë deri në të njëzetin, duke fokusuar politikën, historinë shoqërore, fenë dhe diplomacinë. Secila bazohet në kërkime origjinale, më e gjata, mbi Ali Pashain, përdor për herë të parë një pasuri të materialit dorëshkrues për të treguar historinë e plotë të rolit thelbësor që ai luajti në politikën ndërkombëtare të Luftërave Napoleonike.
Studimet e tjera sjellin në jetë individë të zakonshëm, deri më tani të panjohur nga historia, për shembull: gratë e larguara para Inkuizicionit ose autorin e autobiografisë së parë shqiptare.

 

Shtëpia Botuese: Botimet Artini

Botuar në: 2021

Formati: me kapak të hollë

 

Rebelët, besimtarët, të mbijetuarit (studime mbi historinë e shqiptarëve)

CHF39,50 Regular Price
CHF30,00Sale Price