nga: Joseph Swire

 

Përshkrimi i librit:

Ky është pa dyshim libri më i plotë dhe më gjithëpërfshirës për Shqipërinë dhe shqiptarët që është shkruar nga një i huaj. Mes një numri jo të vogël krijimesh letrare, shënimesh udhëtimi apo sprovash historike të autorëve të huaj për periudha të veçanta të historisë sonë, vepra e historianit britanik Joseph Swire-s zë një vend të veçantë si e vetmja histori tërësore e Shqipërisë qysh nga origjina e shqiptarëve deri në dhjetëvjeçarët e parë të shekullit XX. I mbështetur në një pasuri të lakmueshme dokumentare dhe bibliografike, ky libër përveç një informacioni të gjerë dhe shpesh të panjohur për lexuesin shqiptar, shquhet për simpatinë e ngrohtë për shqiptarët dhe për përpjekjen e tij të sinqertë (veçanërisht të dobishme në kohën kur u shkrua) për të nxjerrë në shesh padrejtësitë historike që iu bënë atyre dhe prapaskenat politiko-diplomatike ku u gatuan ato. Gjuha shprehëse dhe zhdërvjelltësia e stilit e bëjnë këtë vepër tërheqëse dhe njëkohësisht emocionuese.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Dituria

Botuar në: 2005

ISBN: 978-99927-47-40-4

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 432

Shqipëria, ngritja e një mbretërie - Joseph Swire

SKU: 978-99927-47-40-4
CHF26,00Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë