nga: Steven Lenitsky , Daniel Ziblatt

 

Përshkrimi i librit:

Demokracitë mund të vdesin si pasojë e nje coup d'etat (grusht shteti) - ose mund të vdesin ngadalë. Kjo e dyta ndodh në rrjedhojë të një mashtrimi, pak nga pak: fillon me zgjedhjen e një udhëheqësi autoritarian dhe vazhdon me abuzimin e pushtetit qeverisës dhe shtypjen e plotë të opozitës. Te tre hapat e mesipërm janë vënë re në mbarë botën jo vetëm në rastin e zgjedhjes së Donald Tramp - dhe të gjithë duhet të kuptojmë se si mund t'i ndalojmë. 

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Botime Pema

Botuar në: 2018

ISBN: 978-9951-721-56-1

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 334

Përmasat e librit: 130 x 200 x 30 mm

Si vdesin demokracitë - Steven Lenitsky, Daniel Ziblatt

SKU: 978-9951-721-56-1
CHF23,00Price