nga: Stephen Hawking

 

Përshkrimi i librit:

Një Histori e Shkurtër e kohës, ai na prezantoi me një vështrim të ri të guximshëm në universin tonë, si filloi, dhe sesi pikëpamjet tona të vjetra të fizikës dhe teoritë e lodhura për krijimin e universit nuk ishin më relevante.

Me fjalë të tjera, Hawking na dha një vështrim të ri në botën tonë, universin tonë dhe veten tonë.

Tani, Hawking paraqet një vështrim edhe më gjithëpërfshirës në universin tonë, krijimin e tij dhe mënyrën se si ne e shohim veten brenda tij.

Imagjinoni të uleni në një dhomë të rehatshme duke dëgjuar Hawking të diskutojë teoritë e tij të fundit dhe t'i vendosni ato në kontekstin historik me arritjet e tjera të mëdha të shkencës - do të ishte sikur të dëgjonit Christopher Columbus të jepte lajmet për botën e re.

Hawking paraqet një seri prej shtatë leksionesh në të cilat ai përshkruan, më qartë se kurrë, historinë e universit siç e njohim ne. Ai fillon me historinë e ideve për universin, nga ideja e Aristotelit se Toka është e rrumbullakët me zbulimin e Hubble dy mijëvjeçarë më vonë se universi ynë po rritet.

Duke përdorur këtë histori si një shtresë fillestare, Hawking na merr në një udhëtim tërheqës përmes lentes teleskopike të fizikës moderne për të fituar një pamje të re të universit - natyrën e vrimave të zeza, vazhdimin e hapësirës-kohë dhe informacionin e ri rreth origjinës të universit.

Ai e përdor këtë bazë shkencore për të dalë me një "teori të unifikuar të gjithçkaje" për të cilën autori pretendon se do të jetë "triumfi i fundit i arsyes njerëzore".

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Minerva

Botuar në: 2020

ISBN: 978-9928-265-30-2

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 133

Teoria e gjithçkaje - Stephen Hawking

SKU: 978-9928-265-30-2
CHF18,50Price