nga: William James

 

Përshkrimi i librit:

Në këtë tekst, të përbërë nga leksione të mbajtura në Universitetin e Edinburgut, James analizon përjetimet individuale me natyrë fetare, duke u përqendruar te psikologjia e këtyre përjetimeve dhe duke lënë mënjanë teologjinë dhe aspekte të tjera të fesë si fenomen i organizuar shoqëror.

"Verietete" konsiderohet si një ndër tekstet themelore të psikologjisë dhe është lexim i domosdoshëm edhe në disiplina të tjera. Më 1985, Jorge Luis Borges e përfshiu "Varietetet" në listën e librave themelorë të kulturës botërore.

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Pika pa Sipërfaqe

Botuar në: 2018

ISBN: 978-9928-185-56-3

Formati: me kapak të hollë

Fletët: 533

Varietete të përvojës fetare: studim i natyrës njerëzore- William James

SKU: 978-9928-185-56-3
CHF26,00Price