nga: Alija Izetbegoviç

 

Përshkrimi i librit:

Alija Izetbegoviç (8 gusht 1925 - Sarajevë, 19 tetor 2003) është kryetar i parë Bosnjës dhe Hercegovinës së pavarur, themelues dhe kryetar i parë i Partisë së Aksionit Demokratik, njëherësh është edhe shkrimtar, estet dhe politilog i njohur për reflektimet mes shoqërisë, politikës dhe besimit.

Izetbegoviqi është fitues i Çmimit për të Drejtat e Njeriut i qytetit të Izmirit (1994), është dekoruar me medaljen kroate "Mbretëresha Katarina" (1995), më 1997, Doktor Nderi i Universitetit Marmara të Stambollit, Doktor Nderi i Universitetit të Riadit, Medaljen e Lirisë e Republikës së Turqisë, më 1998, Medaljen e Pavarësisë të Katarit dhe Kartën e Paqes të Ligës Ndërkombëtare Humaniste, shpërblimin e Forumit "Crans Montana" për promovimin e të drejtave të njeriut (1999).

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: Logos - A

Botuar në: 2014

Formati: me kapak të hollë

 

Vepra (1-2-3-4-5) - Alija Izetbegoviç

CHF119,00Price

  Thjesht paguani online
  Më kartë krediti, online banking ose më parapagim.

  Mundësitë e pagesës

  Transporti

  Socials

  • Facebook
  • Instagram

  Përfitoni nga ofertat tona

  Regjistrohu për newsletter tonë