nga: Gani Mehmetaj

 

Përshkrimi i librit:

“Zogjtë e qyqes” është rrëfim intrigues për njerëzit dhe kohën, për dashurinë dhe urrejtjen, për shpresat dhe zhgënjimin. Një kolon serb, ndërsa mund të jetë kolon i cilitdo komb, përmes situatave e veprimeve, dialogut e përsiatjeve, paraqet kronikën dyzetvjeçare të ngjarjeve, fatin e ardhacakëve dhe fatkeqësitë e vendësve. Galeria e personazheve është e gjerë, etnitë e ndryshme, si edhe shpërfaqja e tyre dinamike.

Romani “Zogjtë e qyqes” trajton me vlera të spikatura letrare artistike, urrejtjen në mes të serbëve e shqiptarëve, marrëdhëniet e tyre të ndërsjellta, dashurinë e pa realizuar që e intrigon lexuesin, ndërsa pasuron letrat shqipe.

Romani “Zogjtë e qyqes” i autorit Gani Mehmetaj është shpallur fitues i Çmimit letrar “Kadare” 2021.

 

Detaje të librit:

Shtëpia Botuese: UET Press

ISBN: 978-9928-32-044-5

Viti i botimit: 2021

Zogjtë e qyqes - Gani Mehmetaj

SKU: 978-9928-32-044-5
CHF24,00Price